Akupunktur

TKM Traditionel Kinesisk Medicin tager sit udgangspunkt i en flere tusind år gammel kinesisk kultur og livsvisdom hvor man oplevede værdien af et godt helbred og indså, hvilken indflydelse vores følelsesmæssige liv, vores livsstil og vores omgivelser har på vores velbefindende. At vitalisere og opretholde balance i livsenergien og de indre organer sås dengang som i dag som en forudsætning for sundhed og harmoni. I tråd med dette ses sygdom som et udtryk for ubalance.

Akupressur 

I stedet for nåle kan jeg anvende akupressur. Det er masserende eller faste tryk med fingrene i punkterne.

Nada

Nada Øreakupunktur er en behandlingsform der giver ro i kroppen og stopper tankemylder. Det er en meget effektiv behandling, der både kan bruges alene eller som supplement til andre behandlingsformer, alternativt eller medicinsk.

Nada har vist sig ualmindelig god til: Søvnløshed
Stress, udbrændthed
Angst
Psykisk uro
Akut krise

I det hele taget recovery.

Nada genopbygger balancen i kroppen, skaber sindsro,  indvirker positivt på chakra systemet, giver bedre jordforbindelse.

Øreakupunktur

I øret findes en masse akupunkturpunkter, og disse afspejler, som ved fødderne, også hele kroppen. Jeg bruger øreakupunktur som supplement til både zoneterapi og kropsakupunktur, især ved smerter i bevægeapparatet. Jeg anvender her både små tynde engangsnåle og permanåle, som også hjælper dig, når du har forladt klinikken.

Hvad er Akupunktur?

Jeg har siden August 2008 arbejdet som akupunktør og er RAB godkend ved Danske Terapeuter.

Akupunktur er den bedst kendte metode indenfor Kinesisk Medicin, og udgør sammen med bl.a. Akupressur, Kinesiske Urter og Qigong en nuanceret og helt unik vifte af helbredelsesmetoder.

Udgangspunktet i den Kinesiske Medicin er det Taoistiske livssyn om altings bevægelse og forandring i den evige vekslen mellem Yin og Yang. Mere end 2000 år gamle skrifter beskriver akupunktur som mere end 4000 år gammel. Det er verdens ældste medicinske system.

Qi opstår i bevægelsen mellem Yin og Yang, og strømmer i et komplekst mønster gennem organerne og deres tilknyttede meridianer. Til hvert organ knyttes fysiologiske, følelsesmæssige og mentale funktioner. Tilsammen dækker disse funktioner alle aspekter af menneskelig eksistens. Indre eller ydre påvirkninger kan føre til underskud eller blokeringer i meridianer eller organer. Dette kan igen føre til fysiske såvel som psykiske lidelser.

Hvordan foregår behandlingen?

Under behandlingen føres tynde, sterile engangsnåle ind i nøje udvalgte Akupunkturpunkter. Ved denne påvirkning af nogle af de 350 klassiske Akupunkturpunkter, stimuleres meridianer og organer.

Mange klienter, som ikke har prøvet at blive behandlet med Akupunktur før, bekymrer sig om, hvorvidt behandlingen gør ondt. Nålene, man bruger i behandlingen er meget, meget tynde og som regel kan man kun mærke selve indstikket dvs. lige, når nålen går gennem huden. Derefter mærkes en summen, sitren, prikken eller ømhed omkring punktet eller, nogle gange i et større område, f eks langs en meridian.

 

Til akupunktur behandlingen bruger jeg Seirin-nåle, som siges at være verdens bedste engangsnål. Nålen har plastikhåndtag og stålklinge, med en meget fint sleben spids.

Nålene ligger enkeltvis pakket, det sikrer den optimale kvalitet, og det optimale indstik som Seirinnålene er verdenskendte for. Nålenes skarphed, uden at være skærende, giver et godt indstik.

Hvad er NADA?

Det er en behandlingsform der giver ro i kroppen og stopper tankemylder. Det er en meget effektiv behandling, der både kan bruges alene eller som supplement til andre behandlingsformer, alternativt eller medicinsk.

Behandlingen giver ro og overskud ved f.eks. stress, ADHD, PTSD. Kan afhjælpe hovedpine og eksamensangst. Er Smertelindrende, giver bedre søvn. Dæmper angst, uro og bekymringer. Bedre udskillelsen af affaldsstoffer. Regulere hormonbalancen og humørsvingninger. Regulere puls og blodtryk.

Alle, som har mistet den indre ro og kontrol, kan have glæde af NADA.

 

Øreakupunktur

Øreakupunktur er især godt til smertebehandling. Øret har, som foden ved zoneterapi, et ”Kort ” over kroppen. Så er der f.eks. smerter i en skulder, kan jeg ved at søge på øret, finde et ømt punkt eller flere, hvori jeg kan stikke en tynd nål.

Det kan godt gøre lidt ondt men aftager hurtigt, hvorefter der kommer smertelindring i kroppen. Fordi øreakupunkturen benytter nervesystemet er den lynhurtig og virkningen er øjeblikkelig.

Online booking

Kontakt mig

Hedevangen 41, 6670 Holsted
Telefon 23 20 11 15 

Til personfølsomme oplysninger benyt: susanneravn@protonmail.com

 

Telefontid hverdage 7:30 - 8:00

Jeg tager ikke telefonen når jeg behandler, men du kan indtale dit navn og nummer, så kontakter jeg dig.