Zoneterapi

Zoneterapi er tryk og massage på fødderne. Det kilder ikke og det er ikke meget smertefuld. Men fødderne indeholder en masse informationer om hvordan du har det både fysisk og psykisk. Måske opfatter du dine fødder som noget der bare sidder for enden af benene. Noget der bærer dig rundt hele dagen og som måske gør ondt sidst på dagen. Men de fortæller faktisk om, hvordan du har det lige nu. Det er det der gør det så spændende at arbejde med zoneterapi. Fødder er aldrig ens, heller ikke dine fra behandling til behandling. Fødderne afspejler din krop i zoner og det er det jeg behandler på.

Balance

Vi mennesker er en sammensat organisme. Hvis noget ikke fungerer som det skal, bliver der ubalance. Resultatet er sygdom, smerter, træthed og utilpashed. Zoneterapi kan hjælpe til genoprettelse af balancen.

Under og på fødderne findes et fuldstændigt kort over hele menneskekroppen. Hver del af kroppen har en zone på fødderne som kaldes en reflekszone.

Zoner

Hvis der er ømhed i en reflekszone, kan det hænge sammen med, at en del af kroppen ikke fungerer optimalt. Ved at behandle reflekszonerne med specielle trykkombinationer, kan jeg påvirke organerne til en bedre funktion, og dermed genoprette kroppens balance.

Mange bruger zoneterapi, selv om de ikke har helbredsproblemer. De gør det for at vedligeholde en god sundhedstilstand og som forebyggende behandling.

 

Reaktioner

 Reaktionerne kan være forskellige. Enhver reaktion hænger sammen med en bedre balance og almentilstand. Det er ikke muligt helt at forudsige kroppens måde at reagere på, da reaktionerne er individuelle. Nogle typiske reaktioner kan være:

 • Afslappethed, træthed og dyb søvn
 • Øget vandladning
 • Grumset mørk urin
 • Øget tarmfunktion
 • Ændringer i afføringsmønster
 • Udskillelse af sekret gennem næse og svælg
 • Gamle skavanker, som ikke tidligere er blevet kureret, kan blusse op
 • Humørsvingninger

Disse reaktioner skal ikke opfattes som en forværring, men er tværtimod et bevis på, at behandlingerne giver resultat, og at bedring er på vej.

På forhånd er det svært at sige hvor mange behandlinger der er nødvendige – alt afhængig af problemet.

 

Sundhed – en helhed

 Zoneterapi gør det ikke alene. Selv om behandlingerne kan genoprette kroppens ubalancer, får du det først for alvor bedre, når der er balance i helheden. Livsvilkår, omgivelser og kost er væsentlige faktorer, der alle spiller en stor rolle i forbindelse med helbreddet.

I forbindelse med zoneterapibehandlingen rådgiver jeg om, hvilke faktorer der kan være mulig årsag til eventuelle ubalancer. Ved at følge rådene kan du selv gøre en indsats for at bevare en god sundhedstilstand.

Jeg samarbejder gerne med praktiserende læge og andre behandlere.

 

SYGEFORSIKRING DANMARK

 Der er forskellige betingelser, som skal være opfyldt i forbindelse med tilskuddet.

Zoneterapeuten skal være godkendt af sin brancheforening som Registreret Alternativ Behandler (RAB-registreret) i henhold til lov om en brancheadministreret registreringsordning for alternative behandlere og det er jeg ved Danske Terapeuter.

 

 • Klienten skal naturligvis være medlem af “danmark”.
 • Klienten skal have stillet en lægelig diagnose på et problem, som kan være mundtlig eller skriftlig, og zoneterapeuten er forpligtet til at spørge.
  Der er ikke tale om en henvisning fra lægen, som ved andre specialbehandlinger.
 • Der skelnes, som ved andre behandlingsformer, mellem den første og de efterfølgende behandlinger.
 • Der lægges loft over antallet af årlige tilskudsberettigede behandlinger pr. patient.
 • Efter endt behandling indberetter zoneterapeuten elektronisk til “danmark”, hvorefter tilskuddet afregnes direkte til “danmark”s medlem.

Online booking

Kontakt mig

Hedevangen 41, 6670 Holsted
Telefon 23 20 11 15 

Til personfølsomme oplysninger benyt: susanneravn@protonmail.com

 

Telefontid hverdage 7:30 - 8:00

Jeg tager ikke telefonen når jeg behandler, men du kan indtale dit navn og nummer, så kontakter jeg dig.