JEG ELSKER at læse

Jeg elsker en god bog og anbefaler dem gerne i forbindelse med mine behandlinger.

Her er en liste over en del af dem.

Snart er vi alle patienter.

Af Alexandra Brandt Ryborg Jønsson og John Brandt Brodersen.

Er det ikke altid godt at være informeret? Overdiagnostik skaber en bølge af unødvendige patienter i vores samfund. Avanceret medicinsk teknologi opfanger selv små afvigelser i vores helbred, hvilket kan føre til overdiagnostik. Samtidig udvides definitionerne af sygdomme, og behandlingsgrænser sænkes, hvilket gør det nemmere at diagnosticere sygdom. Dette kan føre til, at mange bliver unødigt behandlet som patienter, hvilket er dyrt og spilder ressourcer i sundhedsvæsenet.

I denne bog forklarer forfatterne, hvad overdiagnostik er, hvorfor det opstår, og hvordan det skader både individer og samfundet. De afslører også en række overraskende pointer:

  • Under 4% af befolkningen er faktisk raske, når de screenes for hjerte-kar-sygdomme.
  • Cirka hver femte kræftdiagnose er overdiagnosticeret.
  • Overdiagnostik trives i vores sundhedskultur, hvor vi forventes at tage ansvar for vores egen sundhed.
  • Overdiagnostik er usynlig i hverdagen og kan kun forstås på et samfundsplan.
  • Bogen giver et solidt grundlag for at forstå og diskutere overdiagnostik for studerende, forskere, undervisere, klinikere og beslutningstagere.

50 bibeltekster du skal kende

Af Sørine Godtfredsen

I bogen “50 bibeltekster du skal kende” argumenterer præst og debattør Sørine Gotfredsen for, at ingen bog er vigtigere at forstå end Bibelen.
Hun mener, at Bibelen er afgørende for vores forståelse af sprog, historie, kultur og vores indre tankeverden.
Gotfredsen påpeger, at jo mere man kender til Bibelen, desto bedre forstår man verden og sig selv. Bogen præsenterer 50 udvalgte bibeltekster, som danner grundlag for personlige refleksioner. Disse refleksioner åbner op for de gamle fortællinger på nye måder og forbinder dem med vores moderne verden, herunder film, dramaserier, litteratur, historiske begivenheder og hverdagsdilemmaer.
“50 bibeltekster du skal kende” fungerer som en guidet indgang til det bibelske univers, hvor både nye og erfarne læsere kan opdage og genopleve Bibelens højdepunkter.

Følg tegnene

– En guide til et spirituelt liv.

Af  CamillaKjems

En guide til et spirituelt liv viser Camilla Kjems gennem sin personlige historie, hvordan du kan lære at forstå dig selv og benytte spirituelle principper til at finde mening og glæde og være i stand til at træffe de rette livsvalg.

I en verden, hvor der ofte er frit valg på alle hylder, evindelige opbrud og forandringer, og mange derfor kæmper med at finde mening, vælge retning og træffe valg giver FØLG TEGNENE de nødvendige redskaber og indsigter til at kunne stille ind på den rigtige frekvens og derigennem se spirituelle løsninger og få den bedste rådgiver i verden – nemlig dig selv.

Kost mod kræft.

En guide til fødevarer der forebygger. Fra 2007

Af Richard Béliveau og Denis Gingras.

Jordbær hæmmer kræft. Spis tomater mod kræft. Fuldkorn mindsker risikoen for kræft. Rødvin modvirker kræft. Løg kan sænke kræftrisikoen.
Historier om fødevarer, der forebygger kræft, trækker jævnligt overskrifter i dagblade og magasiner. Den ene undersøgelse afslører ét, mens en anden fortæller noget andet. Du kender sikkert allerede en del af historierne, men mangler mest af alt overblik. 

Når man lider af kræft er der særlig én ting man med fordel kan være sig opmærksom på: Hvad man indtager. I “Kost mod kræft” får du en oversigt over al den viden der findes om emnet, og alle de opdagelser der er blevet gjort igennem årene.

Richard Beliveau står bag “Kost mod kræft”, der handler om sygdomsforebyggelse og sundhed. Det kan være svært selv at finde rundt i, men med denne bog behøver man ikke længere.

Når du bekymrer dig for meget – hvad så?

– barnets guide til at overleve

Af Dawn Huebner.

Bogen har fokus på bekymringer, og konsekvenserne af at børn med mange bekymringer kan have svært ved at udvikle sig.

I ”Når du bekymrer dig for meget – hvad så?” vil du, forælder såvel som pædagog, lærer eller psykolog, få en masse teknikker til, hvordan du kan arbejde med børn, som er bekymret, har angst og har svært ved at udfolde sig. ”Når du bekymrer dig for meget – hvad så?” er en god selvhjælpsbog, og lærer barnet, hvordan det sammen med voksne kan italesætte angsten og lære at bearbejde den.

Sådan!

Medicinfri og ti kilo lettere. Vejen til det sunde liv med styr på vægt diabetes 2 og kolesterol.

Af Anders Bach.

Anders Bach har selv levet med for mange ekstra kilo på badevægten og et liv med diabetes og medicin. Men på overraskende kort tid fandt han vejen til at tabe sig effektivt, og samtidig kunne han også sige farvel til sin medicin efter kun få ugers omlægning af sin kost og livsstil.

I denne bog giver en række erfarne læger indblik i, hvordan du også kan tabe dig og skabe en bedre livstil samt undgå diabetes type 2 gennem en sundere kost med færre kalorier, naturlige råvarer og nærende måltider.

Bogen er overskuelig og giver et godt indblik i sund kost, og ikke mindst hvor meget vi bliver fejlinformeret om kolesterol og medicin.

Gopler ældes baglæns.

– videnskabens svar på et længere liv.

Af Nicklas Brendborg

I ”Gopler ældes baglæns” fortæller Nicklas Brendborg historien om videnskabens årelange kamp mod aldring og giver samtidig sine bud på, hvad der skal til for at forlænge livet.

Undervejs tager Nicklas Brendborg os med på en rejse til højteknologiske laboratorier, fjerne egne og andre steder, der har stor betydning for de gennembrud, videnskaben i disse år har fået på området. Vi møder samtidig zombier og gopler og lærer om andre af videnskabens spektakulære bedrifter. Det hele betyder, at menneskeheden for første gang nogensinde er ved at knække koden til et lang og sundt liv. 

Bolsjefilosofi og andre leveråd.

– når alt det, vi lærte som børn, spænder ben for os som voksne.

Af Marie Brixtofte.

I ”Bolsjefilosofi og andre leveråd” tager psykolog og forfatter Marie Brixtofte fat på nogle af de ting, mange af os bøvler med i tilværelsen som ensomhed, lavt selvværd, ængstelighed, dårlig samvittighed og sorg.

 Vi vælger ikke selv den rygsæk vi udstyres med af vores forældre og vores forfædre, og det betyder, at vi ofte har brug for at kigge i den og pakke den lidt om, når vi bliver voksne.

 Marie Brixtofte giver dig i et sprog, der er til at forstå, en række helt konkrete redskaber, modeller og værktøjer, du kan bruge i din hverdag og som nemme at huske. Glæd dig til at læse om ”kage-finten” og ”melde-ud-modellen” og mangle flere finter og fiduser til et gladere liv.

Zornigkuren

– Sundhed, selvværd og livsglæde.

Af Lisbeth Zornig Andersen

Lisbeth Zornig Andersen arbejdede gennem et år med sit eget fysiske og mentale velvære.

Hun tabte sig 10 kilo og fik langt mere fysisk og psykisk overskud end hun tidligere har haft. I “Zornigkuren” fortæller hun om. hvordan hun gjorde, og hvordan du også kan skabe et sundere og gladere liv med hendes simple og konkrete råd. Du hører alt om tarmens vigtige tarmbakterier, antiinflammation, sex, mad, søvn og meget mere som kan forøge din mentale og fysiske sundhed

Selvforsvar mod kræft

– ti ting du selv kan gøre.

Af Øyvind Torp

Sommer 2016 sidder lægen Øyvind Torp på sit kontor og kigger på sit eget MR-scanningsbillede. Udenfor døren venter hans patienter, men han kan ikke samle tankerne. Scanningsbilledet viser kræftsvulster. Lægen er med ét blevet patient. Overlevelsesinstinktet vågner: Findes der noget, han kan gøre for at forbedre sine chancer, når først kroppen er ramt?

Efter flere operationer og undersøgelser, smerter og morfin vågner kroppen langsomt op til livet, og en vilje til at kæmpe sig tilbage vokser. Med udgangspunkt i videnskabelige undersøgelser og forskning finder han en række små og store tiltag, som hver for sig og samlet kan være effektive mod kræft, udover den medicinske behandling, han modtager. 

I bogen samler forfatteren disse tiltag i 10 praktiske tips og råd til dig, som ønsker at bidrage selv til at forsvare dig mod kræft, bremse sygdommen eller få bedre livskvalitet efter endt behandling. 

Heal

– Opdag dit ubegrænsede potentiale og væk din stærke indre healer.

Af Kelly Noonan Gores.

Gennem interviews med en række forskere og spirituelle lærere, som fx Deepak Chopra og Marianne Williamson, beskrives det, hvordan vores tanker, følelser og overbevisninger i høj grad spiller ind på vores biologi og vores evne til at komme os over sygdom.

Grøn keto – Maksimal fedtforbrænding.

Af Alice Apel Hartvig og Majbritt L. Engell.  

Grøn keto er en simpel og realistisk guide til, hvordan du taber dig ved at genstarte dit stofskifte. Grøn keto giver foruden et sundt vægttab også lavere blodtryk, blodsukker og kolesteroltal.

Med ”Grøn keto” skal du hverken sulte dig til vægttabet eller afskære alle sociale aktiviteter, der involverer mad. Kuren fokuserer på at holde dig mæt og holde sukkertrangen i skak, og samtidig er der indlagt en nydelsesdag hver uge, så der også er plads til hygge.

 

Ét liv, én tid, ét menneske.

– hvordan vi glemte at leve et meningsfuldt liv.

Af Morten Albæk.

Selvom Danmarks befolkning er et af de rigeste og mest lykkelige folkefærd i verden, er antallet af danskere diagnosticeret med angst, depression og stress steget gevaldigt i de sidste årtier. Hvorfor er vi så ubalancerede som nation?

I “Ét liv Én tid Ét menneske” kritiserer den danske filosof og erhvervsleder Morten Albæk idéen om, at man ved at sætte klarere grænser mellem arbejdstid og fritid, kan løse dette seriøse problem. Ifølge Morten Albæk findes svaret snarere ved at skabe sig et meningsfuldt liv.

“Ét liv Én tid Ét menneske” handler om evnen til at skelne mellem tilfredshed, lykke og mening i livet. 

Et liv uden sygdom.

Mirakler skabes i sindet.

Af Naeem Sundoo.

Naeem Sundoo har healet mere end 3.000 mennesker, han har lindret lidelser lige fra piskesmæld over tinnitus til lungekræft. Men Naeem nøjes ikke med at bruge sine helbredende kræfter til at fjerne smertefulde sygdomme. Han vil også have os til at tænke anderledes om sundhed og sygdom. Vi har nemlig selv stor indflydelse på, om vi bliver syge.

Alt for ofte programmerer omgivelserne os til at mene, at vi med alderen nok bliver syge. Vi skal bryde denne udbredte tankegang, og i stedet skabe positive forestillinger, lyder Naeems budskab. Du bliver rask, fordi du tror på det. Du skal lære at forstå kroppens intelligens. I denne bog får du en række redskaber til at eliminere sygdom.

I Et liv uden sygdom beretter Naeem også om sit dramatiske liv. Om deltagelsen i Robinson Ekspeditionen, om boksekarrieren med fire danske mesterskaber, om perioderne med stofmisbrug og om de fem år i fængsel på grund af væbnet røveri. Naeems liv er fortællingen om, hvordan kærlighed og positiv tænkning er livets vigtigste drivkraft. 

Når man snubler over sandheden. Ny behandling af kræft.

Af Travis Christoffersen.

Cancer er en moderne sygdom, der var sjælden for blot 100 år siden. Dengang døde ca. 2 pct. af befolkningen af kræft, hvor det i dag er den hyppigste dødsårsag,  Årsagerne er i høj grad den kostomlægning, som slog igennem i årene efter 1. Verdenskrig, men de moderne samfund og den kemiske udvikling bærer i høj grad ansvaret.

Forskningen har, som det er almen kendt, været koncentreret om behandling med kirurgi, gifte (kemoterapi) og radioaktiv bestråling, hvorimod der ingen midler omtrent har været til  forskning i årsager og årsagsbehandling, og naturmedicinske tiltag har ligefrem været undertrykt. Travis Christofferson gennemgår i bogen udviklingen det seneste århundrede, hvor det nu er blevet klart, at kræft ikke er en arvelig sygdom, selvom der kan være arvelige tilbøjeligheder.

Christofferson snublede så at sige over sandheden, da han genopdagede den tyske professor Dr. Otto Warburg, der for ca. 100 år siden påviste at selvom cancer kan have mange sekundære årsager, var der kun en primær årsag, nemlig ændringen af omsætningen af ilt i inormale celler. Det modtog han en medicinsk nobelpris for. Når Cellernes kraftværker, mitokondrierne, ikke længere leverer energi, fordi indtaget af kulhydrater i cellerne omdannes til sukkerstoffer, udvikler der sig kræftceller. Kræft eller cancer handler med andre ord om mangel på energi. Det er en stofskiftesygdom.

Bogen afrundes med en række KETO-opskrifter, med vægt på sundt fedt og grønt, der følger Christoffersons anbefalinger.

Sund blodtryk på 14 dage.

Af Jerk W. Langer og Jens Linnet.

I “Sundt blodtryk på 14 dage” viser to danske læger, Jerk Langer og Jens Linnet, hvordan man bedst muligt kan skifte over til en mere blodtryksvenlig kost, som også smager lækkert.
Ved at kombinere skønne madvarer såsom rødbeder, spinat, laks og rugbrød, der har blodtryksdæmpende egenskaber, vil man med efter blot to uger kunne måle en forskel.

Tag dig Sammen – Disrupt din magelighed.

Af Margrethe Neergaard.

Bogen har 3 temaer: Magelighed – Bevægelse – Digital afhængighed.

Den tager udgangspunkt i 52 af Kaptajn Jespersens mottoer, hvor der drages paralleller til nutiden. Den handler  hverken om stavgymnastik eller om Kaptajn Jespersen som sådan, men om et sæt leveregler eller mangel på samme! Du får kontant besked med et humoristisk glimt i øjet.

Smuk holdning uden tantepukkel.

Af Rie Winkler

Vi har den næsten alle sammen; en tantepukkel. Måske er vi ikke klar over, hvad det kaldes, men vi ser det på os selv og andre: Den let rundede ryg, det fremtrukne hoved og bulen i nakken. I Smuk holdning uden tantepukkel får du råd og øvelser til at komme af med puklen og i stedet få en ret og afbalanceret holdning. Den sammensunkne holdning påvirker muskler og led i nakke, skuldre, arme og brystkasse, og den kan også være smertefuld.

 Forfatteren fortæller ikke kun om tantepukler og fysisk holdning, men opfordrer også til, at vi ændrer holdning til os selv, løfter vores bryst og tillader os selv at gå ud i verden med åben pande og løftet hoved. For tantepuklen er også et udtryk for, at vi forsøger at fylde mindre i landskabet. Rie Winkler opfordrer os alle til at gøre det til en fælles opgave at løfte os op i en balanceret holdning og slippe ’underhunden’ for derved at få et bedre velbefindende og et smukkere udseende.

Det der helbreder dig

– Aktiver din selvhelbredende kraft med det bedste fra konvertionel og alternativ behandling.

Af Wayne Jonas

“Det der helbreder dig” er læge, Wayne Jonas fascinerende indsigt i hvordan du kan aktivere din selvhelbredende kraft med det bedste fra konventionel og alternativ behandling.

Waynes Jonas har som læge tæt på 40 års erfaring med medicinsk forskning og patientkontakt. Han mener, at der findes enkle principper inden for helbredelse, som både gælder i alternativ og konventionel medicin. Derudover fortæller han om fordelene ved en balanceret helbredelse med både alternative og konventionelle former for medicin i den individuelle behandling.

Med videnskabeligt belæg og et holistisk perspektiv er “Det der helbreder dig” et spændende indblik i kroppens fantastiske evne til at helbrede sig selv. Waynes Jonas inddrager flere eksempler fra virkelighedens verden samt praktiske informationer til at aktivere kroppens egen helbredelse.

Lavt stofskifte – psykologiske og kognitive aspekter

Af Sidsel Bakke-Hansen

Bogen henvender sig til mennesker, som har fået konstateret stofskiftesygdom i deres voksenliv, samt til deres pårørende. Bogen omhandler mulige psykologiske og kognitive symptomer ved lavt stofskifte. Symptomer som nedtrykthed, manglende initiativ, glædesløshed, angst, opmærksomheds- og hukommelsesbesvær, vanskeligheder med at træffe og gennemføre beslutninger samt at orientere sig i rum og retning. Indledningsvist præsenteres medicinske fakta om lavt stofskifte, herunder symptomer, behandling og potentielle følgesygdomme.

Bogen handler endvidere om de mulige reaktioner på at få en kronisk sygdom, såsom ændringer i livskvalitet, sociale relationer og arbejdsforhold samt ufrivillig barnløshed, seksualitet og følelsen af tab og sorg. Bogen indeholder forslag til lindring, hvis man oplever symptomer fra sit lave stofskifte, herunder fokus på at mindske udtrætning, stressreduktion, bedring af søvn, livsstil, ændring af negative eller ængstelige tanker, øget glæde samt opmærksomheds- og hukommelsesstrategier. Ligeledes præsenteres otte fortællinger fra danskere, der lever med lavt stofskifte. Forfatteren er psykolog og ph.d. med speciale i sundhedspsykologi, har selv lavt stofskifte og møder andre med lavt stofskifte gennem sin psykologpraksis.

 

Sandheden om kræft. Forebyggelse og behandling, du aldrig har hørt om

Af Ty M. Bollinger

Forfatteren mistede syv familiemedlemmer i løbet af ti år på grund af kræft og satte sig for at lære alt, hvad han kunne om kræftbehandling og den medicinalindustri, der knytter sig til den. Bogen kaster et kritisk blik på eksisterende behandlinger og beskriver både forebyggelse og alternative behandlingsmuligheder, som vi aldrig har hørt om.

 

Sundhedsrevolutionen – Vejen til en anti-inflammatorisk livsstil

Af Maria Borelius

Den anerkendte svenske videnskabsjournalist, forfatter og entrepreneur Maria Borelius, begyndte allerede at mærke alderen trykke, da hun nåede de 52. Komplet udmattet, uoplagt og plaget af rygsmerter følte hun, at hendes bedste år var ovre og at livet snart var slut.

Dette blev startskuddet på en fire år lang vidensrejse, der præsenterede hende for en helt ny måde at leve på. “Sundhedsrevolutionen” er Maria Borelius’ stærke fortælling om at gå over til den anti-inflammatoriske livsstil, hvor sundhed både er en fysisk og psykisk ting.

Med “Sundhedsrevolutionen” fortæller Borelius hemmeligheden til at man kan holde sig ung og frisk, samtidig med at fremme harmoni og lykke i ens liv.

 

Lev mere tænk mindre

Af Pia Callesen

Metakognitiv terapi gør lige nu sit indtog verden over, og forskerne er begejstrede. Terapien har dokumenteret effekt på depression, og studier viser, at så mange som 70-80 % af alle depressive kureres helt – og det endda på rekordtid. Denne bog henvender sig både til den, der lider af depression, og den, der gerne vil lære at tackle sine negative tanker.

Det er en udbredt opfattelse, at den bedste måde at takle kriser på er at bearbejde dem. Vi taler, tænker og analyserer i et væk i et forsøg på at tømme rygsækken for ’dårlig bagage’. Men det er en forkert, omend fasttømret antagelse. Psyken skal ikke betragtes som en rygsæk. Der sker ingen ophobning, og det er ikke nødvendigt at ’rydde op’ for at komme videre med sit liv efter en krise eller for at overvinde en depression.

Ifølge banebrydende ny forskning inden for metakognitiv terapi bør sindet i stedet betragtes som en si, hvor alt passerer, med mindre vi selv aktivt vælger at holde fast i det. Bruger vi mange timer dagligt på at spekulere og bekymre os om, hvordan vi skal løse et problem eller på at tale med os selv om, hvordan vi har det, tapper vi os selv for energi og livsglæde, ligesom vi øger vores risiko for at udvikle eller vedligeholde en depression. Det handler ikke om at tvinge sig selv til urealistiske mål om kun at tænke positivt. I stedet skal vi fokusere på at tage styringen og begrænse vores grublerier. I bogen her giver psykolog Pia Callesen sit bud på, hvordan vi kan vinde kontrollen over vores tænkning og få livsglæden tilbage.

 

Fra syg til rask

Af Umahro Cadogan

“Fra syg til rask” er en inspirerende guide fyldt med motivation og gode råd til enhver, der er syg, har helbredsproblemer eller symptomer, og som gerne vil have det bedre. Sygdom og helbredsproblemer er aldrig din egen skyld – men der er næsten altid noget, du selv kan gøre for at få det bedre.

“Fra syg til rask” viser, hvordan du kan blive rask eller få det bedre gennem kostændringer, motion, bevægelse, søvn, afstresning, livsstilsændringer og Functional Medicine. Bogen præsenterer blandt andet et program, der trin-for-trin guider dig til en bedre forståelse af dig selv, din sygdom og de bagvedliggende mekanismer, hvilket vil gøre det lettere for dig at lægge den rette plan for at blive rask igen eller få det bedre.

 

Dus med døden

Af Marie-Louise Vianello & Mette Bendixen

♥ Har du oplevet at stå over for et menneske i sorg og ikke vide, hvad du skulle sige?
♥ Bliver det akavet og pinligt, når I er sammen?
♥ Er du bange for at såre og gøre ondt værre?
♥ Føler du måske ligefrem, at du svigter en, du holder af, fordi du ikke ved, hvordan du kan hjælpe?

DUS MED DØDEN er en bog om at stå ved siden af en, der har mistet. Det kan være svært, men det kan heldigvis også blive nemmere. Bogen ruster dig til at føle dig bedre tilpas, når du møder en, der er i sorg – og at gøre dem bedre tilpas i dit selskab. Så lad os komme af med tavsheden, akavetheden og fl osklerne og gøre det hele lidt mindre farligt at gå til.

”Næsten alle de hundredvis af efterladte, jeg har talt med, siger, at omverdenen svigter massivt ved ikke at være der i den efterladtes sorg. Men nu kan den sørgendes slægt, venner, chefer og kollegaer ikke længere bruge ’jamen jeg ved jo ikke, hvad jeg skal gøre’ som undskyldning. De kan læse denne bog. For så ved de præcis, hvad de skal gøre – og hvorfor.”

 

Min egen vej

Af Mille Dinesen

“Min egen vej” er en personlig fortælling, fuld af gode råd, øvelser, teknikker og opskrifter til det, der i dag udgør Mille Dinesens eget sundhedsfundament efter 15 års research i alverdens sundhedstrends og alternative behandlingsformer.
“Min egen vej” er til alle, der ønsker at blive klogere på deres egen sundhed og på alternative behandlingsformere.

 

Min cancer-klan – et bryst, to år og syv uundværlige venner

Af Rikke Kristine Nissen

Rikke er midten af 40’erne, enlig mor til en lille datter og ansvarsfuld direktør, da hele hendes liv bliver vendt på hovedet. Hun opdager en kræftknude i sit bryst og hurtigt indser hun, at hun ikke kan klare det hele. Derfor samler hun en gruppe af kvinder omkring sig, der bliver hendes uundværlige støtter gennem hele forløbet. “Min Cancer klan” er fortællingen om Rikke og de syv fantastiske venner, der med vagtplaner og skiftehold sørger for at Rikke og hendes datter ikke på noget tidspunkt står alene.

Med Rikkes veloverståede sygdomsforløb – fortalt af Rikke, sygeplejersker, læger, terapeuter og klanmedlemmer – som udgangspunkt, giver “Min Cancer klan” et ærligt og inspirerende indblik i, hvordan man med fælles hjælp kan holde fast i livet og hverdagen, når man bliver ramt af en livstruende sygdom.

 

WILD

af Cheryl Strayed

Som 22-årig går hele Cheryls liv i stå. Hun mister alt. Samtidig med at hendes ægteskab går i opløsning, dør hendes mor, og hun ser ingen anden udvej end at gå til i en verden af stoffer og usikkerhed.

I “WILD” møder vi Cheryl, der efter 4 år rammer bunden og bliver nød til at finde en vej ud af stofmisbruget og sorgen. Hun tager en drastisk beslutning og begiver sig ud på en 2000 km lang vandretur langs USA’s vestkyst.

“WILD” er en livsbekræftende og biografisk fortælling skrevet af Cheryl Strayed, der handler om at finde tilbage til livet igen, selvom alt ser håbløst ud.

 

Placeboeffekten – helbred dig selv med sindets kraft

Af Joe Dispenza

Er det muligt at blive helbredt alene ved tankens kraft – uden medicin eller operation? Sandheden er, at det sker hyppigere, end mange regner med. I forfatteren Joe Dispenzas fængende bog Placeboeffekten beskriver han adskillige dokumenterede tilfælde med mennesker, der spontant har helbredt sig selv for f.eks. hjertesygdomme, depression, invaliderende leddegigt og symptomer forårsaget af Parkinsons sygdom gennem deres tro på placebo. Og tilsvarende fortæller han om andre, der er blevet syge og endda er døde som ofre for en forhekselse eller voodoo-forbandelse, eller efter at de fejlagtigt er blevet diagnosticeret med en dødelig sygdom, selv om de intet fejlede.

Men vigtigst af alt – og til forskel fra andre bøger om placebo – instruerer Joe Dispenza i, hvordan man selv kan drage nytte af placeboeffekten, hvis man er syg eller lider af diverse symptomer. Placeboeffekten er fuld af brugbare redskaber og ny viden om placeboens mysterium. Bogen kombinerer den seneste forskning i neurovidenskab, biologi, psykologi, og hypnose og viser, hvordan det tilsyneladende umulige kan blive muligt.

 

Når sjælen kalder – skab det liv du længes efter

Af Gitte Jørgensen

Mange af os går rundt med drømme, der aldrig bliver opfyldt og mavefornemmelser, der aldrig bliver fulgt. Nu skal det være slut.
“Når sjælen kalder” er en selvhjælpsbog skrevet af Gitte Jørgensen. Hun vil gerne have dig til at lytte bedre efter, når din sjæl kalder.

 

Kinastudiet

Af T. Colin Campbell

De videnskabelige resultater er overbevisende. Spis frisklavet plantekost og sænk på dramatisk vis din risiko for at blive ramt af kræft, hjertesygdom, diabetes og fedme.

En af USA’s mest fremtrædende ernæringsforskere, dr. T. Colin Campbell, beskriver i denne bog, hvorfor frisklavet plantekost er dit bedste og enkleste middel til at undgå eller afværge overvægt, kræft, hjertesygdomme, diabetes og en lang række andre vestlige.

Kinastudiet er udgivet i mere end 1 mio. eksemplarer globalt og er allerede en klassiker, når det gælder ernæring og sundhed. Bogen giver dig overblik over de mange solide forskningsresultater. Konklusionen er klar: Du får det bedre, hvis du spiser mere frisklavet plantekost – og mindre kød, fisk, æg og færre mælkeprodukter.

I bogens sidste del forklarer dr. Campbell, hvordan og hvorfor den forskning, som faktisk findes på området, er blevet begravet i irrelevant eller skadelig information i form af dårligt populariseret videnskab, slankekursdiller og propaganda fra fødevareindustrien. Han har selv siddet i midten af det hele i USA, så han ved, hvad han taler om. Bogens forord og indledning kan læses på www.kinastudiet.dk.

 

Historien om det hele – fortællinger om magi og videnskab

Af Eske Willerslev & Kristian Leth

Kunstneren Kristian Leth har gennem fire år ført en række dybe og underholdende samtaler med professoren og DNA-forskeren Eske Willerslev.Sammen har de talt om alt fra gener, fortiden og menneskets historie, eskimoer, aboriginals og indianere til ånder, myter og magi. Selvom hverken Leth eller Willerslev påstår at de har svar på alt i verden, har de begge en nysgerrighed og åbenhed overfor verdens mange mirakler og mysterier.
“Historien om det hele” er en udforskning af videnskabens historiske forhold til det, der ligger udenfor den, såsom vodou på Haiti, ritualer dybt i jungle, filosofi og religion.
“Historien om det hele” består af syv spændende fortællinger om magi og videnskab. Bogen er et forsvar for åbenhed, der viser at livet ikke er så ligetil, som nogle mennesker påstår.

 

Bliv gravid – sådan styrker du din fertilitet

Af Nanna Ewald Stigel

Med “Bliv gravid” får du al den hjælp, der skal til for at du kan forbedre din fertilitet og blive gravid.

Der er rig mulighed for at styrke sin fertilitet med den rette kost, men også at styrke kroppen, så den er klar til strabadserne.
“Bliv gravid” er din guide til at gøre noget ved infertilitet – det er nemlig ikke noget, man nødvendigvis bliver nødt til at leve med. De ubalancer der er i kroppen kan for det bedste udbredres med den rette livsstil.
Nanna Ewald Stigel er forfatteren bag denne bog, som er let at følge og som giver en god tips og tricks, men også faktuel viden.

 

Når verden bryder sammen – vejledning til svære tider

Af Pema Chödrön

“Når verden bryder sammen” er den buddhistiske nonne Pema Chödröns vejledning til at komme igennem de svære tider.
Prøvelser er en uundgåelig del af livet, men når verden bryder sammen skal du ikke lade frygt, dødsfald, ensomhed eller håbløshed holde dig tilbage.
“Når verden bryder sammen” er en sammenfatning af Chödröns inspirerende foredrag og bogens 20 afsnit omhandler mange af de problemer og prøvelser almindelige mennesker kommer ud for. Chödrön drager indsigt fra sine egne erfaringer og oplevelser, men også fra de store buddhistiske lærermestres budskaber.

 

Kvinders lyst

Af Louise Ariesen Rams & Pernille Ørnberg

“Lysten kommer, hvis der bliver trykket på de rigtige knapper. Men der skal trykkes på dem. Ellers sker der ingenting” – Renée Toft Simonsen, citat fra bogen.
“Kvinders lyst” er en samtalebog, hvor vi undersøger kvinders lyst gennem interviews med markante danske meningsdannere. Vi tør og vil tale om det!
Den seksuelle lyst spiller en stor rolle i menneskelivet. Den forener folk i kærlighed og seksualitet – og kan skille dem ad igen. Den er magtfuld, lunefuld – og fuld af glæde og ekstase.
Vi har sat os for at finde ud af mere om den kvindelige lyst. Vi vil forstå os selv og alle de sammenhænge, vores lyst optræder i, biologisk, psykologisk, socialt og eksistentielt.
De interviewede er Renée Toft Simonsen, Christian Graugaard, Jakob Olrik, Sanne Søndergaard, Benedikte Vejlby Baggesgaard, Anne Sophie Jørgensen, Jens Enemark og Astrid Højgaard.

 

Motion som medicin – træn mere effektivt, få det bedre, lev længere

Af Anders Hansen & Carl Johan Sundberg

“Motion som medicin” sætter fokus på vigtigheden af fysisk aktivitet i hverdagen.
Bogen er skrevet af de to læger, Anders Hansen og og Carl Johan Sundberg, som trækker den nyeste forskning indenfor træning og motion frem. Deres forskning viser, hvordan fysisk aktivitet har en mere positiv virkning end medicinske mirakelkure, som ikke holder, hvad de lover.
Bogen er en guide til, hvordan du bedst opnår helbredsvirkning ved fysisk aktivitet, og hvordan du dermed styrker både hjerneaktivitet og psykisk velvære. Bl.a. er der en guide til den populære højintensive intervaltræning HIIT.

 

Tarme med charme – alt om et undervurderet organ

Af Giulia Enders

Tarmen er en del af menneskets fordøjelsessystem – det er her, den mad du indtager, bliver optaget i kroppen.
Selvom det ikke umiddelbart lyder så ufatteligt charmerende, så hylder Giulia Enders i “Tarme med charme” det fantastiske og komplekse organ, som tarmen er. I “Tarme med charme” skriver hun om de sundhedsproblemer, som hænger sammen med tarmens funktion og hertil, hvordan du ved at have fokus på din tarm kan få et mere sundt og harmonisk liv. Der er nemlig ingen tvivl om, at du trods alle de associationer du måtte have med tarmen, skal passe godt på den!
Det første, en søpung gør, når den har fundet en rar sten på havbunden at sidde på, er at spise sin hjerne. For eftersom dette eksemplar af underrækken sækdyr bliver, hvor det er, når det først har fundet et hjem, er hjernen uden betydning. Maven derimod er hele grundlaget for et fortsat behageligt søpungeliv.
Med dette og andre eksempler sår Giulia Enders tvivl om hjernens til alle tider absolutte førerposition. Ikke, at hun disser hjernens betydning og suveræne placering i medicinen, naturen og kulturen, hun mener bare, at maven, nærmere bestemt tarmsystemet, er et meget, meget undervurderet organ.
Tarmen er nærmest selvtænkende, argumenterer hun begejstret og drager bevis for, at maven kun i vigtige anliggender forstyrrer hjernen. Resten klarer den uden at ulejlige chefen.

 

Vejen hjem – en healende og spirituel pilgrimsrejse på Caminoe

Af Sonia Choquette

Sonia Choquette havde i mange år været succesrig forfatter og spirituel lærer i USA, men hendes liv faldt fra hinanden, da hun inden for en kort årrække oplevede, at to nære familiemedlemmer pludselig døde, hendes ægteskab gik i stykker, og hun følte sig ladt i stikken af kolleger, hun ellers stolede på.
For at komme på fode igen besluttede hun sig for den ældgamle spirituelle praksis at tage på pilgrimsvandring – at gå Caminoen, der strækker sig over Pyrenæerne i Frankrig til Santiago de Compostela i Spanien.
Vejen hjem er hendes kraftfulde og dybt spirituelle personlige beretning om sin til tider barske tur på vej tilbage til sit sande selv.

 

Sund mave sådan – få en god fordøjelse og et stærkt immunforsvar

Af Søs Wollesen

Søs Wollesen tager læseren med på en guidet tur gennem hele fordøjelsessystemet, og giver råd og vejledning til diverse maveproblemer – om det så gælder oppustet eller løs mave.
Udover en 6 ugers kur der giver en mave i balance, indeholder bogen også nyttige oversigter, fakta bokse og en lang række mavevenlige opskrifter.

 

Til jeg hænger under himmelen – en opmuntring for pårørende til mennesker med demens

Af Andrea Jandt & Doris Reckewell

Pårørendebog om demens
Forsvar, afmagt, angst, vrede – alle disse følelser gennemlever pårørende, når de hører om diagnosen “demens” hos et nærtstående menneske. Da den pågældende jo har det langt værre end dem, undertrykker man disse følelser, taler ikke om det og skammer sig over fortvivlelsen.
Forfatterinderne vil gerne hjælpe pårørende til at overvinde choktilstanden og sit følelseskaos hurtigere. De opmuntrer til at blive klar over sine følelser, erkende sine grænser og finde en livssituation som tager hensyn til disse grænser. En bog som følger og støtter den pårørende gennem hverdagens turbulens.

 

E² – ni gør-det-selv-eksperimenter, der beviser, at dine tanker skaber din virkelighed

Af Pam Grout

Mange har en fornemmelse af, at der er mere mellem himmel og jord, end man lærte i skolens fysik og biologitimer. Men vi tror ikke rigtig på det.
I E² inviteres læseren til at afprøve ni eksperimenter, som ifølge forfatteren giver os syn for sagen og beviser følgende principper:
* at der findes et usynligt kraftfelt af energi og uendelige muligheder
* at vi påvirker feltet og benytter det i henhold til vores overbevisninger og forventninger
* at vores forbindelse med feltet tilvejebringer præcis og ubegrænset vejledning
* at universet er grænseløst, righoldigt og forunderligt støttende.
De ni eksperimenter, som enhver kan gennemføre uden at bruge penge og inden for en begrænset tidsramme, demonstrerer, at spirituelle principper faktisk er pålidelige. Har man oplevet det på sin egen krop, kan man slappe af og glæde sig over sin egen skaberkraft og universets velvilje.

 

At leve – Arianna Huffingtons metode til succes – trivsel, visdom, forundring og gavmildhed

Af Arianna Huffington

Arianna Huffington er kendt for at have grundlagt og opbygget internetmediet Huffington Post, som hun nu er bestyrelsesformand for.
Men i 2007 kollapsede hun og faldt om derhjemme på grund af overanstrengelse. Denne dramatiske hændelse fik hende til at stoppe op, genoverveje formålet med sin tilværelse – og skrive en bog om sine nye erkendelser.
Arianna Huffington, som er blevet kaldt en af verdens mest indflydelsesrige kvinder, blev af sit kollaps tvunget til at stoppe op – og erkendte, at hun ikke kunne fortsætte ad hverken samme spor eller i samme gear. Hun skriver selv, at den meget personlige bog handler om ”hvordan jeg på den hårde måde lærte at træde et skridt tilbage og undlade at være så fanget af mit travle liv, at jeg helt gik glip af selve livets mysterium.
”Huffington gør i processen op med, at succes og penge er de eneste mål i livet. Mål, som hun tidligere styrede efter og vurderede højt. Hun kommer frem til fire nye pejlemærker: trivsel, visdom, forundring og gavmildhed. Og Arianna Huffington er en kvinde, der går all in. Hun ændrer sit liv. Bogen indeholder en lang række fine eksempler og fortællinger, der viser, hvordan Huffington og andre håndterer at forny pejlemærker og finde nye metoder og mål i livet – ligesom hun griber tilbage til de græske filosoffer (og sin græske baggrund) for at finde måder at efterleve de nye værdier på.

 

Livet opleves indefra og ud

Af Michael Neill

– alt hvad du behøver at vide for at forandre dit liv.
Livet opleves indefra og ud ændrer, hvordan vi kigger på tingene.
Den gør det uden løftede pegefingre i en fascinerende samtale med læseren om hvordan vi oplever virkeligheden. Vi har vænnet os til at søge vores behov dækket i verden uden for os selv og problemer i den forbindelse er årsag til hårdt slid, men også ubehagelige tilstande som frustrationer og stress.
Men den verden, vi ser derude, spejler blot vores tanker om den. Vi ser den ikke, som den er. Vi ser vores egne tanker om den. Så en hvilken som helst frustration er ikke feedback om en situation, men feedback om en ubehagelig tanke.Og hvad skal man så gøre? Ingenting. Det er selve vores forsøg på at gøre noget, der fjerner os fra det, vi søger.
Vi er allerede, som vi skal være. Uden stressede tanker er der en naturlig væren – en dyb følelse af at være til stede – en glæde, som er uafhængig af ydre forhold. Alle mennesker har haft glimt af denne tilstand og der kommer flere af dem, mens man læser.

 

Det selvhelbredende menneske

Af Susanna Ehdin

I mange år har den vestlige verdens definition på sundhed været fraværet af symptomer. Men at vi ikke er syge, er ikke ensbetydende med, at vi lever med den fulde livskraft, vi kunne. For alle mennesker har et enormt, ubrugt potentiale for selvhelbredelse i sig – et potentiale, der på mange måder synes at være gået tabt i den moderne levevis.
For at denne selvhelbredende proces kan fungere optimalt, må vi have tilstrækkelig med energi til at styrke kroppens processer. Energi som vi får i form af næringsrigtig mad, vitaminer, mineraler, afgiftning af kroppen, motion, glæde, spiritualitet og kærlighed – alle lige vigtige ingredienser.
Det selvhelbredende menneske fører os ind i en radikal anderledes måde at betragte sundhed på. Bogen giver et unikt helhedssyn på, hvordan energi, krop og psyke hænger uadskilleligt sammen, og viser, hvorfor det er så vigtigt, at vi ikke lader os nøje med symptombehandling, men bliver bevidste om alle de bagvedliggende grunde til svækkelse og sygdomme.
Baseret på et væld af forskningsresultater, suppleret med et suverænt overblik og formidling af, hvorfor det er så afgørende at tænke i helhed, er Det selvhelbredende menneske en yderst tankevækkende, indsigtsfuld svensk bestseller. Bogen er blevet genstand for stor opmærksomhed, hvor den er udkommet – blandt andet i USA. Den indeholder mængder af konkrete råd og vigtige informationer til, hvad man selv kan gøre for at opnå optimal sundhed på alle områder.

 

Zahir

Af Paulo Coelho

Zahir er en roman med mange biografiske islæt. En kendt forfatter – en af verdens bedst sælgende, der skriver om åndelige erfaringer og en gang gik pilgrimsruten til Santiago – bliver pludselig forladt af sin kone. Hun efterlader sig ingen spor. Forfatteren bliver besat af ønsket om at forstå årsagen til hendes forsvinden.
Zahir er arabisk, og betyder synlig, tilstede og umulig ikke at lægge mærke til. Noget eller nogen som i begyndelsen bare passerer vore tanker, men som snart bliver det eneste vi kan tænke på. Det kan tolkes som en guddommelig velsignelse eller en besættelse på grænsen til galskab.
Zahir handler om søgen efter kærlighed. Den fortæller om en rejse ind i sig selv og ud i verden i forsøg på at blive genforenet med sin elskede.

 

Kære pårørende – kom vel igennem en svær tid

Af Eva Jørgensen

Eva Jørgensen giver en god gennemgang af alle de perspektiver man skal overveje når man er pårørende til en syg person.

 

Til himlen og tilbage

Af Eben Alexander

En novembermorgen vågnede Eben Alexander op med en knusende hovedpine og stærke rygsmerter. Han faldt bevidstløs om og blev hastet på hospitalet, hvor undersøgelser afslørede, at han havde meningitis. Hans hjerne var fuldstændig inficeret med E. coli bakterier, der beskadigede hans hjerne, og som viste sig at være resistente over for antibiotika.
Han var ellers på sin karrieres højdepunkt, arbejdede som neurokirurg og underviste på en række af USA’s topuniversiteter. Som neurokirurg havde han gennem årene hørt mange historier om nærdødsoplevelser: historier om at rejse til vidunderlige landskaber, om at tale med afdøde slægtninge – endog om at møde selveste Gud. Smukke fortællinger, som efter hans mening var ren fantasi. Når hjernen ikke fungerede, var det ikke muligt at være bevidst.
Til himlen og tilbage er den enestående beretning om hans oplevelser under sin 7 dage lange koma. For selv om hans hjerne slet ikke fungerede i de dage, var han helt bevidst og oplevede at rejse til en anden verden, som var fuld af ubetinget kærlighed og indsigt. Han mødte et smukt englelignende væsen, der førte ham til de dybeste sfærer af ikkemateriel væren, hvor han kommunikerede med universets guddommelige kilde.

 

Fra pelsjæger til professor – en personlig rejse gennem fortidens dna-mysterier

Af Eske Willerslev

Velkommen til mit univers. Sådan indleder evolutionsbiolog Eske Willerslev beretningen om sit livs oplevelser og opdagelser. Og der er unægtelig et ganske særligt univers, den kun 36 årige professor ved Københavns Universitet lukker op for.
Lige siden han som dreng drømte om at blive indianer, har han dyrket eventyret. Som ung var han pelsjæger i Sibirien, og som videnskabsmand har han levet under den grønlandske indlandsis, stykket snuden i den amerikanske præriemuld og sejlet på de russiske floder. Det er her – og i laboratoriet – Eske Willerslev holder til, når han gennem dna-studier af fossile fund fra iskerner, jordhuler og arkæologiske udgravninger er med til at kaste nyt lys over fortidens dyre-, plante-og menneskeliv.

 

Vinterdepression og vintertræthed – sådan får du det bedre

Af Monica C Madsen

Rigtig mange af os bliver påvirkede af vinteren. Det er mørkt og koldt, og vi bliver trætte og indadvendte. Hos nogle udvikler det sig til en regulær depression.
I denne bog får du en række nemme og effektive måder at tackle symptomerne på vinterdepression.
Strategierne er anerkendt af den etablerede lægeverden, de er uden alvorlige bivirkninger, og de virker i løbet af kort tid.
Med denne bog i hånden bliver vinteren lidt lysere…

 

Energi og vitalitet – styrketræning for krop og sjæl

Af Michael Karbo

Kinesere og tibetanere har gennem årtusinder arbejdet med sammenhængen mellem krop og psyke, hvilket har ført til udviklingen af en overflod af øvelser, hvis primære formål er at styrke livsenergien og bevare kroppens vitalitet.
I denne bog præsenterer Michael Karbo en lang række øvelser af tibetansk og kinesisk oprindelse, som alle virker styrkende og afbalancerende på både krop og sind, herunder de fem tibetanere, standings, hjorten, skildpadden samt afspændings- og åndedrætsøvelser.
Alle øvelser er ledsaget af en kort beskrivelse af, hvordan de påvirker kroppens energicentre. Nogle af øvelserne fungerer afstressende og terapeutiske, mens andre styrker immunforsvaret og udfordrer den fysiske udholdenhed.

 

Hvor svært kan det være- værd at vide om voksne hjerner

Af Ann-Elisabeth Knudsen

Hvad handler det om, når mænd – lige før gæsterne kommer – begynder at rydde op i garagen eller klippe hæk i baghaven?
Hvorfor køber mænd kun det, som står på indkøbssedlen, når nu enhver kvinde ved, det er bare det man skal have, men så er der jo også alt det andet.
Eller hvorfor kan man altid få en kvinde til at arbejde gratis?
Hjernen har en stor del af ansvaret for de mange forskelle der er på mænd og kvinder, men det er en drilsk affære, som kan drive både mænd og kvinder til vanvid.
På mødet føler hun, at de taler forbi hinanden. Han synes, de har et godt samarbejde.
Få en forklaring på hvorfor mænd og kvinder opfatter samme budskab og en given situation på hver deres måde – og få en mulighed for at forstå det andet køn bedre. Hvad betyder det for vores samarbejde på jobbet, at vi tænker, opfatter og agerer forskelligt. Kvinder multitasker og mænd er specialister – bliv bevidst om, hvordan vi med fordel kan supplere hinanden. Hvad skal man tage hensyn til, når man skal motivere en mand henholdsvis en kvinde? Hvad betyder kønshormonerne for hjernens funktion og udvikling? Hvordan får vi mænd og kvinder til at samarbejde?
Hvor meget er kliché og hvad er fakta? Få svarene, bliv klogere på hjerner og kønsforskelle, og få et godt grin undervejs i læsningen.

 

Så gør det dog!

Af Tanja Lewis

Så gør det dog! er en lettilgængelig, brugbar og uformel selvhjælpsbog om den kunst, det er, at blive rigtig, rigtig god til at komme fra A-B. Det er en guide, du kan arbejde med enten alene eller sammen med andre. Og som hverken overkomplicerer eller undervurderer den proces, du skal igennem. Det er følgende enkle, men til tider også krævende opskrift, som bogen går ud fra:
1. Skab fokus og overblik
2. Definer din egen succes
3. Stop dine Stoppere
4. Brug din handlekraft
Du inviteres ind i et, handling skaber sgu forvandling-univers, hvor ideen er, at jo bedre, du bliver, til at få gjort noget ved de ting, du synes er vigtige – jo sjovere og mere tilfredsstillende et liv oplever du, at du har.
Vi besidder alle evnen til at få ting til at ske i vores liv. Denne bog kan være det, du har brug for – så du i endnu højere grad får sat dine skibe i søen og sejlet dem i land

 

Alef

Af Paulo Coelho

I sin mest personlige bog til dato tager Paulo Coelho os med på en bemærkelsesværdig rejse. I Alef, som repræsenterer alle tings begyndelse, vender Coelho tilbage til der, hvor han startede.
En åndelig krise får ham til at begynde på ny; han vil rejse, eksperimentere og knytte nye forbindelser til mennesker og lande. Rejsen fører ham gennem Afrika, Europa og Asien via den transsibiriske jernbane. Undervejs møder han Hilal, en ung og meget talentfuld violinist. Sammen tager de ud på en rejse, som lærer dem om kærlighed og tilgivelse og giver dem mod til at overvinde livets uundgåelige udfordringer.
Undervejs inviterer Coelho os til at reflektere over vor egen personlige rejse: Er vi der, hvor vi ønsker at være, og gør vi det, vi har lyst til at gøre? Jeg tog ikke på denne rejse for at finde svaret på, hvad der manglede i mit liv, men for at blive herre i min egen verden igen. Nu har jeg igen kontakt med mig selv og den magiske verden omkring mig. Det er det, som gør livet interessant.

 

Den levende krop – et træningssystem for stress og depressionsramte

Af Sanne Simmelsgaard

Den levende krop er en guide til, hvordan du kan komme ovenpå efter en depression eller en periode med stress.
Bogen inkluderer etunikt træningsprogram, som Sanne Simmelsgaard selv har udviklet til at træne dit åndedræt, din krop samt din mentale koncentration.
Læs og lær:
•Hvordan Sanne Simmelsgaard efter en turbulent fortid selv kom ud af en lang periode med stress og depression.
•Hvorfor din krop har brug for blid og nænsom træning efter stress og depression.
•Hvordan du kan lære dig selv og din krop bedre at kende, lær at lytte til kroppens signaler.
•Hvordan træningsprogrammet kan opbygge og åbne din krop i langsomt tempo.
•Hvordan du bliver et stærkere menneske med større overskud

 

Gulddrengen & indianeren

Af Simon Steenholm

Vi vesterlændinge er alt for fraværende, vi giver vores omgivelser skylden, fralægger os alt ansvar. Lukker øjnene eller vender ryggen til. Udsætter alting og lever et liv, hvor vi narrer os selv og spiller offer. Når man er nærværende, bringer man følelserne i spil; man er lyttende, åben, nysgerrig, forandringsvillig, man er parat.
“Simon Steenholm fortæller hudløst ærligt om sit liv og sin rejse fra fravær til nærvær. Han inviterer læseren med ind i sit liv med penge, fester, stoffer, piger, og en hverdag fuld af fortrydelse. Han fortæller om indlæggelsen, som får ham til at sige stop og om jordomrejsen, hvor han, på trods af sit løfte til sig selv, fortsætter det vilde liv.

 

Hvad fejler du i grunden? – om naturlig sundhed – og hvad du selv kan gøre

Af Carsten Vagn-Hansen

Selv om de fleste mener, at livsvilkårene generelt er blevet bedre, så føler mange mennesker sig oftere syge i dag end tidligere. Folk går mere til læge, og medicinforbruget er stort og stigende, selv om alle erfaringer viser, at 95 ud af 100 bliver raske af sig selv i løbet af 14 dage.
Hverdagens stress og problemer bliver i mødet mellem behandler og patient betegnet som sygdom og behandlet herefter. Overfladiske symptombehandlinger beslaglægger alt for mange ressourcer og forhindrer, at man får afdækket de grundlæggende årsager. Alt for mange mennesker bliver i øvrigt syge af den behandling, de får. Bivirkninger af lægemidler er i dag den fjerde hyppigste dødsårsag. Det er både din egen og lægens opgave at finde frem til, hvad du i grunden fejler, og hvad den egentlige årsag er.
Denne bog handler om, hvad der er vigtigt for dig, dit liv og de fællesskaber, du er en del af. Føler du dig syg, så søg efter årsagen. Lad være med at behandle dine symptomer, før du har fundet ud af, hvad grunden til dem er. Tænk over, om du opfylder dine grundlæggende behov for sund mad, kosttilskud, frisk luft, rent vand, motion, et godt fællesskab med andre, og føler at dit liv er meningsfuldt.

 

Når Det Gør Rigtig Ondt – Om smerter og naturlig smertebehandling

Af Carsten Vagn-Hansen

Tegneren og humoristen Robert Storm Petersen skrev engang: »Hvis du vågner en morgen, og ikke har ondt nogen steder, så er du død!«.
Men smerten må ikke dominere vores liv og forhindre, at vi kan være aktive og have det godt. Alligevel er der i dag op mod 1,3 millioner mennesker med kroniske smerter i Danmark og kun meget få smertecentre, der derfor har lang ventetid.
Der er heldigvis rigtig meget, man selv kan gøre mod smerter, og derved undgå at skulle have lægemidler med alle de bivirkninger, de kan have. Der findes også mange metoder til naturlig smertebehandling, som i dag udøves af ikke-lægelige behandlere, men som lægerne nu også er ved at blive opmærksomme på og bruge.
Denne bog giver et indblik i de forskellige muligheder, der findes for smertebehandling – både kemisk og naturligt – og giver dig dermed mulighed for at finde frem til den behandling, der virker bedst for dig!

 

– og så møder du ikke så mange idioter mere!

Af Dorthe Louise Hjortskov

Idiot! Idiot! IDIOT! Der var engang, hvor jeg stort set kun mødte idioter. Den ene efter den anden. Medarbejdere, der ikke forstod en simpel ordre. Andre ledere, der tilsyneladende ikke gad høre efter, hvad jeg sagde. Chefer, som måske nok kunne se pointen, men ikke gjorde noget ved sagen. Alle sammen var de idioter.
Jeg troede så meget på mig selv og mine kompetencer og havde ikke nogen som helst grund til ikke at gøre det. Havde jeg måske ikke allerede i starten af tyverne sat mig for, at jeg ville være økonomidirektør? Og det blev jeg.
Jeg startede i mit første lederjob, da jeg var 25 år, og nu er jeg et par og fyrre og har gennem de sidste ni år arbejdet som økonomidirektør i Royal Copenhagen. Men jeg møder ingen idioter mere. Jeg har forandret mig. Med denne bog som guide kan du gøre det samme. Du kan selv ændre, hvordan du møder folk. Du kan vælge at gå til verden på en anden og mere positiv måde.
Og så møder du ikke så mange idioter mere!

 

Shamanens visdom

Af Alberto Villoldo

I Shamanens Visdom fortæller den klassisk uddannede medicinske antropolog Alberto Villoldo om sine over tyve års studier af shamanistiske healingmetoder hos de gamle Inkaers efterkommere.
Bogen rummer ikke blot levende beskrivelser af de oprindelige amerikaneres kraftfulde healing, en gennemgang af det Lysende Energifelt, som i indiansk tradition menes at omgive vores fysiske krop, men også praktiske teknikker der er baseret på disse principper, og som kan bruges til at opnå psykologisk healing og åndelig udvikling.
Shamanens visdom er spækket med gammel visdom og moderne teknikker, som vi kan bruge til at helbrede os selv og andre.

 

Intelligente celler – overbevisningens biologi – de mirakuløse kræfter i bevidsthed og stof

Af Bruce H. Lipton

Intelligente celler er et banebrydende værk inden for den nyere biologi. Den internationalt anerkendte cellebiolog, Bruce Lipton, har i mere end 20 år forsket i de mekanismer, hvorigennem celler modtager og behandler information, og i Intelligente celler formidler han denne nye videnskab, kaldet epigenetik, på seriøs, humoristisk og tilgængelig vis, illustreret med tegninger og eksempler fra hverdagen.
Bruce Liptons forskning viser, at gener og dna ikke, som tidligere antaget, styrer vores biologi; dna bliver i stedet styret af signaler uden for cellen, det vil sige det indre miljø, vi selv skaber blandt andet gennem de energimæssige budskaber, der udgår fra vores positive og negative tanker – hjernefunktionen har således afgørende indvirkning på kroppens celler og ændring af underbevidste og begrænsende overbevisninger skaber derfor grobund for et gunstigt vækstmiljø.
Intelligente celler giver en ny forståelse af forbindelsen mellem krop og sind og kan få vidtrækkende konsekvenser for vores helbred og udviklingsmuligheder. Det er, som om Bruce Lipton afdækker det længe savnede forbindelsesled mellem stof og bevidsthed og åbner dørene til en ny livsopfattelse, som kan aktivere de mirakuløse kræfter i bevidsthed og stof.

 

Væk Tigeren- Helbredelse af traumer – Den naturlige evne til at forvandle overvældende oplevelser

Af Peter A. Levine

VæK TIGEREN præsenterer en ny indfaldsvinkel til forståelsen af traumer og giver et spændende syn på sammenhængen mellem følelser og erindring.
Peter Levine ser mennesket som naturvæsen, begavet med en instinktiv evne til at helbrede sig selv og med et intellektuelt sind, som kan udnytte denne iboende evne. Han rejser spørgsmålet om hvorfor dyr, der lever frit i naturen, til trods for at de jævnligt føler sig truet, sjældent bliver traumatiseret og mener at svaret på menneskers traumer findes i en forståelse af de kræfter, som gør dyr uimodtagelige over for traumer.
Et traume opstår ofte af en tilsyneladende dagligdags hændelse. Vi oplever alle traumer, men der er stor forskel på, hvordan vi lever videre med oplevelsen. I VæK TIGEREN normaliseres traumet og dets symptomer og den proces, som er nødvendig for at helbrede det. Levine giver et indblik i de subtile, men kraftfulde impulser, som styrer vores reaktioner på følelsesmæssigt overvældende hændelser, og han formidler ny forståelse af traumer, som kan bruges af alle, hvad enten det drejer sig om tandlægebesøg eller tab efter ulykker.
Bogen indeholder en række øvelser og brugbare forslag til arbejdet med egne traumer og til krisehjælp.

 

7 gyldne regler for 2 der lever sammen

Af John GottmanJohn Gottman, en amerikansk psykolog, har gennem sin banebrydende forskning identificeret centrale spørgsmål inden for ægteskabet: Hvorfor nogle ægteskaber blomstrer, mens andre går i opløsning? Hvordan kan man forebygge og redde et ægteskab? Basere på grundige iagttagelser og interviews med over 700 par, har Gottman udviklet syv gyldne regler, der kendetegner et lykkeligt parforhold. Mens andre terapeuter fokuserer på kønsforskelle og konflikthåndtering, fokuserer Gottman på at styrke venskabet i parforholdet som nøglen til succes. Hans tilgang handler om, hvordan man er over for hinanden, ikke kun under konflikter, men også i hverdagen.

 

 

Den guddommelige matrix – sammenhængen mellem tid, rum, mirakler og tro

Af Gregg Braden

De gamle meditationsmestre har altid vidst det. Nu har videnskaben bevist det. Universet er levende og bevidst. Med et suverænt overblik og i et levende og enkelt sprog forbinder Gregg Braden moderne kvantefysik, spiritualitet og manifestation på en måde, så vi alle kan forstå, hvilken utrolig sammenhæng det har med vores liv.

 

Hvad venter du egentlig på?- sådan vender du din frygt til personlig styrke

Af Sofia Manning

Har du en følelse af ikke at få det fulde udbytte af tilværelsen, fordi noget holder dig tilbage?
Er der ting, du ikke gør, fordi du er bange?
Holder din frygt dig fra oplevelser og mennesker, du egentlig tiltrækkes af?
Budskabet i bogen er både opløftende og bestemt: Du kan vende din frygt og det, der holder dig tilbage, til fornyet, personlig styrke. Og du skal. For det er spild af liv, når vi lader os stoppe af vores egne, begrænsende tanker i stedet for at folde os fuldt ud som mennesker.

 

Det er bare en overgang – genopdag dig selv i overgangsalderen

Af Inge Hajslund

 

En spirituel og praktisk håndbog til selvudvikling, som er rettet mod kvinder i overgangsalderen.
I overgangsalderen sker markante ændringer i chakrasystemet, som medfører en særlig parathed til at rense ud i negative mønstre, og i stedet leve med større integritet og i bedre balance med sig selv.

 

Vendepunktet – farvel til antidepressiver.

Da Kirsten Hansen er i begyndelsen af fyrrene, får hun et stempel af lægerne. »Du er maniodepressiv, og du bliver aldrig rask, siger de til hende.

For Kirsten betyder det, hun skal tage antidepressiv medicin resten af sit liv, men hun nægter at acceptere sit stempel. Selv ikke mindet om de mange ture ind ud og af den lukkede afdeling får Kirsten til at give op. Hun finder sin egen vej ud af medicinen og trodser lægernes dom.
Vendepunktet er Kirsten Hansens personlige fortælling om en nedtur, der truer med at ramme os alle, og en historie, der er særdeles vedkommende i dagens Danmark, hvor op mod 500.000 spiser lykkepiller hver dag.

 

Sund skepsis og sund fornuft – danske læger sætter spørgsmålstegn

Bogen er skrevet i let forståeligt sprog og henvender sig bredt. Idéen med bogen er at lade 17 danske læger diskutere nogle af den konventionelle sundhedsoplysnings fasttømrede sandheder – med fokus på en række udvalgte emner, der de senere år i stigende grad har optaget befolkningen.
De specifikke emner, der diskuteres i bogen, er:
Vaccinationer, Antibiotika, Mælk, P-piller, Kunstige sødemidler, Mikroovn, Amalgam, Statiner (kolestorolsænkende midler), Gensplejsede fødevarer, Kalorier, Kosttilskud.
Bogens hovedformålet er at nuancere og kvalificere debatten om en række emner, der har stor sundhedsmæssig betydning og bogen prøver også at bidrage til en mere åben og nuanceret debat om den danske folkesundhed.

 

Positiv Energi

Af Judith Orloff

Selvhjælpsprogram, der på ti trin gennemgår, hvordan man kan bearbejde de situationer, der tapper én for energi, og herigennem få mere energi og livslyst.

 

Kognitiv Terapi – metoder i hverdagen

Af Henrik Tingleff

Bogen givet et indblik i den kognitive terapis konkrete medtoder til at evaluere tanker og mindske ubehag. Alle metoder er med cases fra hverdagen.

 

Seeren Fra Andalusien

Af Lars Muhl

Beretningen om forfatterens møde med et ekstrauniverselt menneske, Seeren Calle Montségur. En beretning om en moderne mysterieindvielse.
Første del er bygget op over en togrejse til Sydspanien, hvor forfatteren, i en række tilbageblik fortæller om baggrunden for sit møde med Seeren, og om den terapeutiske og spirituelle proces han gennemgår under Seerens vejledning på Montségurbjerget.
Anden del foregår hos Seeren et sted i Andalusien, hvor vi gennem lærerens arbejde med eleven får indblik i, hvilke skjulte evner og ubegrænsede muligheder mennesket har, hvordan man aktiverer dem og integrerer dem i sit liv.
Et nutidigt dokument, der beskriver et jegs opløsning og rekonstruktion, om principperne bag synkronisitet, fjernhelbredelse, dødsprocessen og spirituel forvandling.

 

Den niende indsigt – en opdagelsesrejse

Af James Redfield

Et ældgammelt manuskript er fundet i Perus regnskove. Det indeholder ni grundlæggende indsigter, som mennesket er forudbestemt til at erfare én efter én, efterhånden som menneskeheden bevæger sig mod en mere spirituel kultur.
Hovedpersonen får nys om manuskriptet gennem en bekendt og er dagen efter på vej til Peru. Stærke kræfter modarbejder udbredelsen af manuskriptet, da de føler sig truet af dets visdom. Gennem en dramatisk ankomst og en række tilsyneladende tilfældige hændelser og møder, erfarer hovedpersonen de første otte indsigter. Den niende indsigt lader sig ikke uden videre afsløre, og under store vanskeligheder forsøger han at finde frem til den.

 

Veronika beslutter at dø

Af Paulo Coelho

Veronika er ung, smuk og feteret. Hun har et godt job, og venner og familie, der elsker hende. Alligevel er der noget, der mangler i hendes liv,og en tidlig morgen beslutter hun, at hun vil dø. Efter en overdosis sovepiller vågner hun op på det nærmeste sygehus. Hendes hjerte er så medtaget, at hun ifølge lægerne kun har nogle få dage tilbage. Vi følger Veronika gennem hendes sidste intense dage, hvor nye erfaringer får hende til at sætte spørgsmålstegn ved, hvad galskab egentlig er. Hun indser, at hvert øjeblik vi lever, er et bevidst valg mellem liv og død.

 

Verden på hovedet! – Fønix Musik

DVD

Opdag de uendelige muligheder, der kan vende op og ned på din virkelighed.
En række forskere og teoretiske videnskabsfolk præsenterer den nyeste viden om bevidsthed, opfattelse, kropskemi og hjernestruktur. Dette vedrører ikke kun den materielle verden, men fører langt ind i den spirituelle verden.

 

Kropslig intelligens

Af Kristoffer Glavind Kjær

Kropslig intelligens er for enhver, som ønsker at undersøge sine egne livsmønstre ved at dykke ned i sin egen krop. Krop og psyke er hos Kristoffer Glavind Kjær uadskillelige størrelser, og når vi evner at være til stede i kroppen på en afspændt måde, giver det ro, overskud og følelsesmæssig balance, øger vores sundhed og bringer os tættere på lykken. Bogen indeholder en omfattende og lettilgængelig gennemgang af hele kroppen med dertil hørende øvelser.

 

Mindfulness – Ansvar, selvindsigt og fuld tilstedeværelse

Af Charlotte Mandrup

Du kan opleve det i et nys, under en løbetur, i en særligt udfordrende problemløsning, i god sex, i samtalen, på løjperne. Det er flow, det er dejligt, det er ren nydelse. Du er ét med oplevelsen, der er ingen forstyrrelser, der er stille. Der er ikke noget ydre eller indre, ikke noget rigtigt eller forkert.
Mindfulness er at være fuldt tilstede i netop dette øjeblik. At være til stede med alle dine sanser vågne, i balance med kroppen, med sindet fyldt af opmærksomhed på det, du laver lige netop nu, uden at bedømme det.
Mindfulness er et meget bredt begreb, som kan anvendes både personligt og kollektivt, privat og professionelt. Det stammer fra buddhismen og yogaen.
Charlotte Mandrups bog er en indføring i mindfulness-begrebet Det er ikke en buddhistisk udredning eller terapeutisk vejledning, men en brugermanual, der giver dig nogle konkrete værktøjer, du kan bruge i hverdagen. Bogen forklarer, hvordan mindfulness kan hjælpe dig til at:

 

The secret – Hemmeligheden

Af Rhonda Byrne

The Secret – Hemmeligheden er et imponerede opbud af spirituelle lærere, forfattere og pionerer inden for management, økonomi, lægevidenskab, psykologi, videnskab, historie og samliv – 29 i alt. Fra hver deres vinkel og med hver deres erfaringer præsenterer de Hemmeligheden: Lige tiltrækker lige, som er den naturlov vi er underlagt på det energetiske plan – man kunne kalde den det åndelige svar på tyngdeloven.
At lige tiltrækker lige betyder, at det vi udsender, får vi tilbage. Fokuserer vi på det, vi er utilfredse med, får vi mere af det samme, og fokuserer vi på det, vi er tilfredse med, får vi mere af det samme. Det er hørt før, men er her serveret på en ny og meget overbevisende måde af en gruppe mennesker, der har erfaret det i deres eget liv og klaret sig strålende på alle planer.

 

Shamanens datter

Af Nan F. Salerno

Gennem skildringen af en indianerkvindes liv følger man samtidig stammens undergang,

 

Vinden er min moder – en indiansk shamans liv og visdom

Af Bear Heart

“Vær taknemmelig for alle de svære stadier i livet, dem kan du nemlig alle lære noget af”. Dette er et af mange visdomsord, som Bear Heart giver os i bogen. Han er en af de få traditionelt uddannede medicinmænd, der gerne vil videregive sin viden til os andre. I bogen forklarer han, hvordan han og hans stammes medicinmænd har lært de kundskaber, de har gennem faste og vejledning hinsides jorden.

 

Elleve minutter

Af Paulo Coelho

Maria, en ung og smuk kvinde fra en brasiliansk landsby, lader sig, efter at have mødt en schweizisk teaterdirektør, forføre af længslen efter et bedre liv.
Hun flytter til Genève, hvor hun drømmer om et liv som rig og berømt, men ender i stedet som prostitueret. Hun forsøger at forstå livet og menneskets sjæl gennem flygtige relationer, indtil en ung maler får hende til at åbne øjnene for en ny form for bevidsthed.
I denne selverkendelsens odyssé tvinges Maria til at træffe et afgørende valg: hun kan enten følge den mørke vej til seksuel tilfredsstillelse for dennes egen skyld eller sætte alt på spil for at finde sit eget ´indre lys´, og derved åbne for muligheden af at nå en ophøjet seksuel tilstand – den som er en del af kærligheden.

 

Alkymisten

Af Paulo Coelho

Kun en sjælden gang bliver der udgivet en bog der kan forandre læserens liv. Paulo Coelhos Alkymisten er sådan en bog. Med mere end 25 millioner solgte eksemplarer over hele verden er bogen allerede en moderne klassiker.
Alkymisten er den magiske historie om Santiago, en andalusisk fårehyrde der følger sin drøm om at finde en af verdens rigeste skatte. Fra sit hjem i Spanien rejser han til markederne i Tanger, Egyptens ørken og et skæbnesvangert møde med Alkymisten.
Historien om de skatte Santiago finder på sin vej, lærer os den vigtigste af alle visdomme: Lyt til dit hjerte, forstå tegnene og frem for alt, følg dine drømme.

 

Siddhartha

Af Hermann Hesse

For den, der søger, sker det let sagde Siddhartha, at hans øjne kun ser den ting, han søger, at han ikke formår at finde noget, ikke formår at optage noget i sig, fordi han altid kun tænker på det, han søger, fordi han har et mål, fordi han er besat af målet.
At søge vil sige at have et mål.
Men at finde vil sige at være fri, stå åben, være uden et mål.

 

Winonas visdom

Af Priscilla Cogan

Efter skilsmisse flytter psykologen Meggie O’Connor sin praksis til familiens ferieparadis gennem fire generationer. Dér, i det nordlige Michigan, får hun som klient en gammel Sioux-kvinde, som hun tror hun kan belære.

 

Hjertets kompas – En opdagelsesrejse

Af Priscilla Cogan

I efterfølgeren til Winonas visdom, følger vi Meggies fortsatte spirituelle rejse. Winona, den gamle medicinkvinde der lærte Meggie om den spirituelle verden, er død, men hendes visdom lever videre i Meggie og Harwk. Sammen påkalder de med Piben ånderne, som leder dem ind i en verden af hellig mystik.

 

Den første cirkel

Af Olga Kharitidi

Forfatteren beskriver på baggrund af en rejse i Sibiriens Altaj-bjerge de shamaniske oplevelser og erfaringer hun modtog bl.a. gennem kontakten med den indfødte, kvindelige shaman Umaj.

 

Klardrømmenes mester

Af Olga Kharitidi

Klardrømmenes mester er den sande historie om en usædvanlig kvindes spirituelle rejse til hjertet af Centralasien. Øst møder vest, og fortid møder nutid i denne fascinerende historie om helbredelse og magi.
Bogen handler om, hvorfor nogle mennesker har så svært ved at slippe af med de dybe følelsesmæssige sår, de har på sjælen og som forhindrer dem i at leve et godt liv. For at finde svare på dette rejser Olga Kharitidi til Samarkand. På trods af sin skepsis åbner hun sig langsomt for de nye indtryk, de mystiske mennesker, hun møder, de voldsomme og ofte dybt foruroligende begivenheder, der finder sted og ikke mindst de fantastiske klardrømme, hun begynder at have.

 

Verden er fuld af idioter – lær at omgås dem uden selv at blive én

Af Paul Meier

Sikke en idiot! Bilisten, som trækker ud foran dig midt i trafikken, den hidsige chef, som slår ned på dig, hver gang du laver en fejl, forældre eller svigerforældre, som manipulerer dig gennem dine børn.
Paul Meier kombinerer mange års erfaring som kristen, psykiater og rådgiver med en munter fremstilling af sit eget liv i denne håndbog om menneskelige relationer.

Online booking

Kontakt mig

Hedevangen 41, 6670 Holsted
Telefon 23 20 11 15 

Til personfølsomme oplysninger benyt: susanneravn@protonmail.com

 

Telefontid hverdage 7:30 - 8:00

Jeg tager ikke telefonen når jeg behandler, men du kan indtale dit navn og nummer, så kontakter jeg dig.