Starten

Jeg hedder Susanne Neuberg Ravn og da jeg for mange år siden arbejdede i en Matas butik, var det i helseafdelingen hvor kimen til dette her blev sået. Det hele startede såmænd i det små med uddannelsen til bioforceekspert og vitalist inden for Matas regi.

Tændt

Noget var blevet tændt i mig. Jeg fulgte min interesse og tog uddannelsen til FDZ Zoneterapeut og afsluttede denne i august 2000. I efteråret tog jeg et kursus i helkropsmassage på Nordlys i Silkeborg.

Jeg hoppede i januar 2001 ud som selvstændig, åbnede min egen klinik – det måtte briste eller bære

Lev drømmen

Jeg måtte leve drømmen ud og jeg har siden haft fuld booking på min tid som behandler. Et kendetegn for mig er, at når jeg har fundet ud af en ting, må jeg vide noget om det næste, derfor er min erfaring gennem årene blevet suppleret med kurser indenfor zoneterapien, massage, akupunktur, kost, naturmedicin og mange andre former for alternativ behandling.

Maj  2004 blev det muligt at blive Registreret Alternativ Behandler (RAB) med zoneterapien, så det blev jeg i FDZ 🙂

Tiden var inde og jeg måtte søge ny viden indenfor akupunkturen. Jeg tog en uddannelse til akupunktør på Nordlys i Silkeborg. En spændende uddannelse med undervisning af special- og akupunkturlæge Kirstine Münster. På Studiet lærte jeg blandt andet at arbejde med TCM akupunktur, Triggerpunkt akupunktur – der er en muskelbehandling og Periost akupunktur. 

August 2008 kunne jeg kalde mig RAB godkendt akupunktør ved Nordlys.  

Januar 2018 blev jeg en del af FDZ`s lokalråd i Syd- og Sønderjylland.

Marts 2019 blev jeg valgt ind i hovedbestyrelsen i FDZ hvor jeg i tre år sad som næstformand. Derfor stoppede jeg i lokalrådet februar 2020 da bestyrelsesarbejdet tog en del af min fritid 🙂 

Marts 2022 fusionerede Forenede Danske Zoneterapeuter med Danske Akupunktør og jeg blev valgt som formand.

Jeg anfalder både produkter, undersøgelser, bøger og måske behandlinger ved andre terapeuter i løbet af dit behandlingsforløb ved mig. Men intet af dette gør jeg pga økonomiske interesser.
Ingen sponsorerer mig eller kan købe sig til mine meninger. Men jeg er medlem og støtter disse foreninger med mit medlemsskab eller sponsorat.

Danske Terapeuter
Kræftforeningen Tidslerne. En levende patientforening.
Landsforeningen til forebyggelse af kræft.
Læger uden sponser
May Day. For sundhed og frihed
Julemærkehjemmet 

Tilskud

Du kan få tilskud til zoneterapi- og akupunkturbehandlingerne hvis du er medlem af danmark. Jeg har der ud over et godt samarbejde med sundhedsforsikringerne ved Tryg, Danica, Topdanmark, PFA, Skandia, Falck Healtcare og Dansk sundhedssikring. 

Det er min oplevelse og erfaring, at zoneterapien og massagen, hvor jeg bl.a. bruger akupressur, er en god kombination, da de komplimenterer hinanden, derfor bruger jeg dem ofte sammen i min behandling.  

Tavshedspligt

Det er en tillidssag, at påbegynde en behandling og det er derfor vigtigt for mig at gøre opmærksom på, at jeg i min praksis har tavshedspligt og de oplysninger du vælger at fortælle mig, udelukkende bruges i behandlingen.  

Vigtig: Ved bevillinger fra forsikringsselskab eller andre personfølsomme oplysninger bedes du benytte min krypteret mailadresse: susanneravn@protonmail.com   Tak. 

Susanne Ravn

Hvem vil ikke gerne være sund?

Gulerødder i lange baner og sveddrivende løbeture er normalt de indre billeder, vi får, når nogen siger sundhed. Men måske burde vi i større grad tænke på grinende venner og kærlige kram.

Hvem vil ikke gerne være sund? I dag kan vi alle steder både læse og høre om sundhedsprogrammer og være med i dem. Det handler både om at ændre kosten, at droppe rygning og om motion. Vi ved, at de ting har stor betydning. Men det er kun fysiske forhold, og hvis vi vil være raske eller bare sundere, er der områder, der tæller lige så meget:

Hvor mange er egentlig klar over, at kærlighed og sundhed hører sammen? Hvor tit tænker vi over den helbredende kraft, der er i kærlighed? I glæde og gode menneskelige relationer? Véd vi det overhovedet? At give den positive erergi, ikke bare til de nærmeste, men vidt og bredt – noget så enkelt, at mange af os åbenbart har overset det i helbredelsesøjemed.

Selvfølgelig, hvis man er syg, kan man få medicin eller komme i behandling. Og det er bestemt en både nødvendig og god ting. Men kan man nøjes med at se kroppen som en maskine og dermed isolere den fra følelserne og mene, at man så er helbredt? Måske kan man her og nu blive rask, men der er brug for andet og mere, nemlig at blive helet, så krop og følelser tilsammen arbejder henimod sundhed og er med til at forhindre, at sygdom igen blusser op.

Vi taler ikke gerne med andre om vores inderste følelser, som vi måske har svært ved at håndtere. Vi vil ikke være til besvær, og derfor taler vi hellere om det positive og overfladiske. Men et levende menneskeliv handler om at give og tage og dermed nogle gange være til besvær, hvilket langtfra behøver at være negativt. Livet er ikke bare noget, man med held skøjter hen over. Det er også dyk. Men kan vi give og tage og vove at føle os sårbare – begge veje – vil det give mening. Vi kan få vores indre anspændthed ud, dele med en anden, hjælpe hinanden med at håndtere angst eller tristhed og opleve stor lettelse. Sagen er nemlig den, at det, der tynger psykisk, efterhånden “sætter sig” fysisk. Men når vi føler, at vores liv har betydning for andre mennesker, lettes vi. Det vil give en følelse af lykke. Af at høre til og være levende!

Omsorg giver styrke

Vi har brug for hinanden, mere end mange af os er klar over. I gamle dage var familie og venner nødt til at stå sammen for fysisk at overleve. Det er man ikke i dag. Eller… er der noget, vi har overset?

Var der andet og mere i dette sammenhold, denne omsorg for hinanden, end vi gør os klart her i vores verden fuld af fremskridt og teknik? Når vi føler os forbundet med et andet menneske, vil vi opleve, at det giver stor styrke. Vi er beregnet til at løfte i flok, ikke alene. Vi vil simpelthen kunne mærke det rent fysisk. Det er skadeligt for krop og psyke at lukke sig inde i sig selv. Ikke at forveksle med at være alene – det behøver ikke være skadeligt i sig selv. Men vi er ikke beregnet til at lukke os inde i os selv med vores smerter og problemer. Et godt netværk af venner og familie er fremmende for glæden, og glæden hænger uløseligt sammen med sundheden.

Kærlighed påvirker uden tvivl immunforsvaret positivt. De forskellige centre i hjernen sender besked ud til alle dele af kroppen, hvor positive tanker og følelser har stor indvirkning på sundhed og modstandsdygtighed mod sygdomme.

Brug din energi

Vi består af energi. Energi er livsgnist. Der er energi alle vegne, i alt og alle, og vi er forbundet med energi fra alt i universet. Vi kan dog (ubevidst) vælge at dæmpe vores energi, ja endda nærmest lukke den helt ned. Du vil kunne høre en trist person sukke: ” Åh, jeg føler mig helt uden energi!” Og mange ved ikke, at vi selv har skabt tilstanden. Eller at vi også selv kan forhindre, at det sker.

Vi kan føle os energiløse, når vi lukker os inde i os selv med sorg, frygt, vrede eller følelsen af at være forladt. Den slags er direkte skadeligt og gør os svage, trætte – og modtagelige for sygdomme (som kan dukke op enten nu eller senere), idet de følelser svækker vores immunforsvar. De tanker “trækker rullegardinet ned” og forhindrer vores energi i at flyde frit ud til alle dele af kroppen og psyken med styrke og fornyelse af liv.

Er vi opmærksomme på det her, kan vi selv være med til at forhindre, at det sker, ved at undgå at isolere os og i stedet være åbne for andres kærlighed og opmærksomhed. Og ved selv at være klar til at give af vores kærlighed og empati.

luk hjertet op

Når vi åbner hjertet, skaber vi energi. Jo større hjerterum, jo mere glæde og energi, både fysisk og psykisk. At give af sig selv, sine følelser og sin medfølelse, skaber en vekselvirkning mellem giveren og modtageren. Du vil være i stand til at give kærlighed og energi til andre uden selv at miste det mindste, tværtimod, du får selv mere, jo mere du deler ud. Med andre ord, du kan give, men samtidig få! Det er fantastisk lige præcis at kende den opskrift! Og endnu mere fantastisk at vælge at bruge den!

De fleste er bange for smitte. Men der er en tilstand, vi med held kan lade os smitte af, nemlig den gode energi. Ja, energien smitter. Vi mærker det hurtigt, når vi pludselig kommer i stue med et kærligt og givende menneske. Der er noget over atmosfæren, som får os til at slappe af, blive åbne, glade og selv at give. Overskud. Energi. Det rammer os og begynder hurtigt at slå rødder.

Den slags går ind i langt større ting. Styrken i kærlighed og omsorg for hinanden er i stand til at spare mange tårer, sorger, smerter og lægebesøg.

Online booking

Kontakt mig

Hedevangen 41, 6670 Holsted
Telefon 23 20 11 15 

Til personfølsomme oplysninger benyt: susanneravn@protonmail.com

 

Telefontid hverdage 7:30 - 8:00

Jeg tager ikke telefonen når jeg behandler, men du kan indtale dit navn og nummer, så kontakter jeg dig.